Reconstructie na overlijden

Reconstructies kunnen toegepast worden bij alle vormen van trauma, ongeval, zelfdoding, geweldpleging, medische- en gerechtelijke autopsies, om het lichaam zoveel mogelijk in zijn oorspronklijke vorm/staat te kunnen herstellen.
Daarmee dragen we bij aan een waardig afscheid, ook als dat in eerste instantie niet mogelijk lijkt.

Soms is een lichaam ernstig beschadigd, bijvoorbeeld na een ongeval of misdrijf. Hulpverleners zijn dan uit piëteit met de familie geneigd om een confrontatie af te raden. Een besluit dat soms een heel negatieve invloed heeft op het verdere verloop van de rouwverwerking. Afscheid nemen van het lichaam is echter een belangrijke stap in het rouwproces. Met een reconstructie en restauratie maken wij dat afscheid weer mogelijk.

Reconstructie:

één of meerdere delen van het lichaam in zijn oorspronkelijke vorm herstellen met behulp van chirurgische technieken en materialen.

Restauratie:

het opknappen en/of herstellen van diverse defecten en structuren, vaak na een reconstructie met behulp van specifieke methoden en materialen.

Belangrijk:

Voor uitvaartondernemers is het vaak zeer moeilijk om te beoordelen wat er op het gebied van restauratie nog mogelijk is. U hoeft die beoordeling echter niet alleen te maken; wij ondersteunen u graag. Wanneer u contact met ons opneemt, kunnen we de situatie bespreken aan de hand van uw bevindingen en foto’s. We kijken daarbij naar wat wél mogelijk is en doen vervolgens onze uiterste best voor de overledene en de nabestaanden.

Wij, Bcfservices hebben een inspanningsverbintenis maar géén resultaatsverbintenis.

Soms door het ontbreken van bepaalde lichaamsdelen (bot, weefsels, spieren, enz…) kan het beeld zoals bij leven nooit voor 100% gerealiseerd worden, welke technieken er ook toegepast worden.Het is echter de bedoeling om een maximale herkenbaarheid te realiseren zodat de nabestaanden toch visueel afscheid kunnen nemen van hun dierbare.